SZABÓ GABI

A SAJTÓS

Szabó Gabi vagyok! Az elmúlt több, mint 30 évben a média különböző területein dolgoztam, így számos ismeretre és tapasztalatra tettem szert újságíróként, műsorvezetőként, szerkesztőként, sajtóreferensként. Két új szerelmem a modellkedés és az írás. Ismerj meg egy kicsit jobban...

Instagram    |    Facebook    |    YouTube


SAJTÓREFERENS
Egy jó sajtós nem bízza a véletlenre ügyfeleiről megjelenő információkat. Szervez, telefonál, cikkeket ír, annak érdekében, hogy az általa képviselt cég vagy személy ismertsége és elismerése növekedjen. Gondoskodik arról, hogy ezek a cikkek megfelelő formában jelenjenek meg a nyomtatott és az online média platformjain.


SZERKESZTŐKÉNT
Nagyon fontos, hogy általam elvállalt esemény (pl.: sajtótájékoztató), egy ügy megfelelő publicitást kapjon. Ebben az esetben egy hír közlése nem csak egy email továbbításából áll, hanem olyan hírértéket generálok, amely egy adott célközönségnek (beleértve a médiumokat) érdekes és hasznos. Személyeket kapcsolok össze, hogy színesebbé és fogyaszthatóbbá váljanak az információk.


RÁDIÓSKÉNT
A Rádió Bézs megalakulása óta vezetek műsort a Bézsen. Az Egy kávé Micivel című műsoromban több mint 300 vendéggel beszélgettem. Számtalan témát dolgoztam fel, érdekesebbnél érdekesebb vendégeimmel. Nagyon szeretek beszélgetni az emberekkel. Ez a felület remek lehetőséget biztosít arra, hogy egy témát részletesen megmutassunk és eljuttassunk az hallgatósághoz.

Műsoraim:

• Egy kávé Micivel - Csütörtök 16.00-18.00 tovább 
• Afrika Nap - Csütörtök 10:00-23:00 • tovább
Van egy álmom - Csütörtök 13.00-14.00 • tovább

Nem csak rádióban hallhat és láthat!
Egy kávé Micivel műsorom akár talk-show keretén belül megrendelhető! A műsor hossza 90 perc!
Jelentkezzen itt: https://www.egykavemicivel.hu/kapcsolat/


ÍRÓKÉNT-ÚJSÁÍRÓKÉNT
Nagy büszkeséggel tölt el, hogy megjelenhetett első interjúkötetem, ahol egy generáció nagy szóvivőinek különleges életébe nyerhettem betekintést. Elmesélni, megosztani valamit másokkal különleges dolog. Hálás vagyok, hogy a szóvivők bizalmukba fogadtak, és általuk egy kicsit nagyobb rálátás kerülhetett erre a kemény szakmára szakmára. Újságíróként pedig nagyon fontosnak tartom, hogy érdekes, mindenki számára fogyasztható cikkek jelenjenek meg a nyomtatott és online platformon is.   


MODELLKÉNT
Nagy örömmel tölt el, hogy SilverChic Model Agency modellek bőrébe bújhattam és olyan képek készültek rólam, amelyek türközik azt, aki vagyok. Ez egy új terület, amely egyszerre szórakoztat és elgondolkoztat. Örülök, hogy nem csak 20 éveseké a világ. Vannak olyan termékek, melyek nem csak a fiatal korosztálynak szól. Reklámarca lenni egy terméknek, nemcsak egy feladat, de egy remek buli is. 


ÍGY LÁTNAK MÁSOK...

"Drága Micikém! Az előadóművészi pályafutásom 45. évfordulóját méltóképpen szerettem volna megünnepelni egy nagykoncerttel. Nálad jobb segítséget nem is kaphattam volna. Örökké hálás leszek azokért a hónapokért amíg együtt dolgoztunk, és egy csodálatos embert ismertem meg Benned. Fantasztikus reklámot csináltál nekem mindenfajta médiumon keresztül. Még a csapból is én folytam! Így aztán szuperül sikerült minden. Ezelőtt soha nem bíztam magam senkire, de Nálad tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Az általad szervezett és lebonyolított sajtótajékoztató is nagyon profi volt. Szeretem a végtelen precizitásod, és a folyamatos megfeszített munkatempód lenyűgöz. Köszönök minden segítséget és odafigyelést! Maradj mindig ilyen, csak jusson időd pihenésre is, ezt kívánom Neked! <3 Szűcs Judith"

Szűcs Judith énekesnő 

"Boldog voltam! A Rádió Bézs stúdiójában profi munka volt: Mici felkészült, impulzust ad, olyan akivel, ha beszélgetsz úgy érzed, kedved van élni! Érzékeny vagy, színész vagy látszik, hogy színházból jöttél, tényleg érdekelt téged amit mondtam, figyeltél ránk... Remek, profi műsor volt, nagyon jól éreztem magam. Szeretném, ha nagy rádióban lennél műsorvezető, riporter mert a Bézst még kevesen ismerik, nehezen érjük el és megérdemelnéd a nagyobb ismertséget! Boldogan megyek máskor is. Mindenkit csókol, Ceci!"

Esztergályos Cecília színművész

"Úgy 20 éve ismerem. Nem fárad. Szervez. Telefonál, ma már emailt ír, SMS-t, chatel... Intéz. Mindig intéz. Van, akinél ez hobbi. Van, akinél csak rossz szokás. Van akinél idegesítő. Neki az élete. Ebben éli ki a segítőkészségét (amely önsorsrontó mértékben nagy), ebben fejezi ki önmagát: szervez, elintéz, bejuttat, megírat, oda hívja vagy távol tartja, elkísér, de csak a színpadig.Volt színész is kicsit, volt tévés is (tovább), azt mondja, ebben a legjobb, másokat istápolni. Én is így gondolom, hát elhiszem neki. Ragaszkodik a régi névhez, ő nem promóter, nem manager, nem agency, a nem valami izé, ő a sajtós. Szerintem ő A Sajtós!"

Rónai Egon műsorvezető

"Azt mondja a feleségem: "Annyi mindent csinálsz a színház mellett is! Írsz, rendezel! De valahogy: ki figyel oda! Kellene valaki, aki kézbe veszi a dolgaidat! Egy sajtós!" Mire én: "Több, mint negyven éve vagyok a pályán! Tartok, ahol tartok! Ha kellek, vagyok, ha nem, hát nem!" − "Buta vagy!"

Kiderült, hogy tényleg! Amikor végülis, berzenkedésem ellenére, lett egy sajtósom, meglódultak a dolgok! Tv- és rádióriportok, facebook oldal, a "babaruháim" köré-mögé szerveződő kis csapat (fotós, operatőr), hangot és teret kapott mindaz, amiért élek, dolgozom.

És ehhez kellett egy sajtós! De nem akárki, hanem a SZABÓ GABI! Személyes odaadása, kapcsolatrendszere, szervezőkészsége, munkabírása, empátiája teszi olyan személyiséggé, akire bizton számíthat még az olyan, a kor versenykihívásaival szemben szkeptikus "kövület" is, mint jómagam.

Hajrá Gabi! Együtt tovább! "

Papp János színművész - A Vándor-színész


"Azt hiszem nem könnyű világot élünk most...nem könnyű benne tisztán tudatában lenni annak mik a valódi szándékaink és kitartani mellettük abban a minőségben amitől értelmet kaphat egyáltalán... Köszönöm Gabikám, hogy Benned soha semmi kétségem nem volt afelöl, hogy tudjuk mik a szándékaink... és ki is tartunk... képességeinkhez mérten a legjobb minőségben! Jó érzés tudnom, hogy nem egyedül megyek ezen a göröngyös és nehéz úton és te társ vagy ebben, segítesz... Számomra ezek a nagy dolgok! Köszönöm!"

"Több ízben is" kávézhattam Micivel."...így már tudom egyik alkalommal sem a véletlen műve, hogy nagyon jól éreztem magam."MIci"- alias Szabó Gabi bár tudatosan felépített koncepció mentén halad ennek ellenére vagy pont ezért eléri, h a vendégei oldott, spontán hangulatba úgy érezzék magukat, mintha mikrofon nélkül valóban egy baráti kávézós csevegésbe vennének részt, ahol kölcsönös tisztelet és igazi és valódi érdeklődés hatására izgalmas és inspiráló beszélgetések születnek. Az, hogy minőségi társalgásra mindenkinek szüksége van ( a hallgatónak és a résztvevőnek ) is azt talán szükségtelen ecsetelni. Gabi megteremti ennek feltételeit a személyével és az attitűdjével és nekünk a vendégeinek, de a hallgatóinak is nem marad más dolga mint, hogy élvezzék egymás társaságát és az ott kialakult emelkedett hangulatot, mely esélyt ad a jókedven kívül arra is, hogy új építő gondolatok szülessenek."

Erdőhegyi Brigitta énekesnő

"Egy szerkesztőnek az a legfontosabb, ha precíz, megbízható sajtósokkal dolgozhat együtt főleg, ha egy reggeli, élő műsornak szerkesztéséről van szó. Kevés az igazán megbízható sajtós, akit nem kell naponta felhívni és emlékeztetni arra, hogy mit beszéltünk meg. Veled kifejezetten azért szeretek dolgozni, mert megbízható, percíz és lelkiismeretes vagy. Mindig megnézed a beszélgetéseket és vissza is igazolod, hogy mi volt benne a jó és mi a kevésbé jó (ez utóbbi hála Istennek nem sokszor fordult elő!). És mindig adsz visszacsatolást a vendégek részéről, hogy ők hogy éreztékmagukat. Véleményem szerint szíveden viseled a témáidat és minden munkád kicsit szívügyeddé válik a munkafolyamat alatt. Én/Mi ezért szeretünk Veled dolgozni, Gabi!!! :)"

Izsák Renáta Szerkesztő ATV Zrt.

"Gabi szívvel-lélekkel végzi a munkáját, és nem csak hivatalból kedves mindenkihez. Őszintén szereti, amit csinál. Az ötleteket csak úgy szórja ki magából, nagyon izgalmas vele dolgozni."

Kuna Márton Fourtissimo Jazz Orchestra


"Szabó Gabi a műsorvezetésre született, kedves, vidám, a hangja kellemes. Vendégei nem celebek, hanem igazi művészek. Magam is 20 éve az írott médiában dolgozok, négy könyvem jelent meg, de ilyen szakmára született rádiós műsorvezetőt az utóbbi időben még nem hallottam. Gratulálok ismeretlenül is Gabinak, akit szeretnék mihamarabb egy frekvenciával rendelkező rádió kulturális műsorvezetőjeként hallani a RADIO BEZSEN kívül. Ő, és a hallgatók is megérdemelnék!"

Scherer Zsuzsa újságíró

"Professzionalizmus, elkötelezettség, szakma iránti elhivatottság. Ezek a szavak melyek a legjobban leírják Gabriella munkájához való hozzáállását. Felkészültsége, a részletekre való odafigyelése, az ügy iránti elkötelezettsége az egész konferencia és együttműködésünk során tetten érhető volt. Köszönöm az együttműködést. Bízom a további folytatásban is:) "

Katona Melinda PWA Sikeres Nők Egyesülete, Borealis Consulting ügyvezető

Az első pillanattól nagyon erős szimpátia alakult ki köztünk. Csodálatos élményekkel gazdagodtam Gabi személyének és kapcsolatrendszerének köszönhetően. Az ő nevét a profizmussal kapcsolom össze, maximalizmusa minden apró részletre kiterjed. Legyen szó sajtótájékoztatóról, újságcikkről, TV riportról, rádióinterjúról vagy rendezvényről az ő szervezésében mindig minden tökéletes. Gabinak köszönhetően megtanultam, hogy sajtóreferens nélkül élni lehet, de nem érdemes.

Lipp Adrienn SCI alelnök


Szabó Gabinak és a Rádió Bézs csapatának! Egy hang 2015-ben, ami nem öncélú, nem agresszív, nem harsány, ahol tudnak beszélni és fogalmazni a műsorvezetők, ahol felkészülten ülnek a mikrofon elé, ahol nem zavarják a hallgatókat az unásig már ezerszer hallott reklámszpotok, ahol nem akarnak kedvezni sem a bal, sem a jobb politikai oldalnak, mert ez a rádió nem politizál, ahol családias a hangulat. Egy történetet szeretnék elmesélni, ami természetesen nem mindenkire vonatkozik, aki nem a Rádió Bézsben dolgozik, de azt sem lehet mondani, hogy az eset egyedi: Odajött hozzám egy magyarországi vidéki színház sajtóreferense-újságírója és riportot készített velem. A kérdés a következő volt: "Mondasz valamit?" Egy színházban dolgoztunk mind a ketten, egy ügyért hogy promotáljuk az előadást. Ő saját színháza saját darabjáról, saját kollegájából így készült fel. Szabó Gabival 30 éve nem találkoztam. Nem beszéltünk és csak a facebookon láttuk egymást. Gabi a műsorában, amikor engem kérdezett, zavarba ejtően sokat tudott rólam, többet néha, mint én magamról :)! Így volt ez valamikor hajdanán a magyar televízió hőskorába, amikor a régi nagyágyúk kérdeztek egyszerű és érdekes embereket mindenről. Antal Imre, Vitray Tamás, Déri János, Endrei Judit, Fodor János és lehetne folytatni a sort. Akik nem mentek el, hanem ma is köztünk vannak, élnek, dolgoznak mégis hova tűntek? Kedves rádióhallgatók! Jelentem itt vannak. Egy páran találtak maguknak egy szigetet, ahol tudnak beszélgetni értelmes, érdekes dolgokról. Persze minden tiszteletem azoké az újságíróké, akik ha nem is itt, de fel-feltűnnek egy-egy pillanatra, hogy hírt adjanak, arról tudunk még beszélni, beszélgetni. Köszönöm, hogy vendégetek lehettem és azt kívánom, hogy terjeszkedjetek, hátha egyszer csak visszatér az emberi hang.

Pille Tamás színész-rendező

"Drága Gabi! Én köszönöm azt a két órát, ami olyan hamar elröpült! Remek műsor, kitűnő társaság, izgalmas téma! Szuper vagy! Máskor is boldogan! Puszillak"

Hábermann Livia színész