Atipikus díj 2020-ban is

2018-ban álmodtam egy díjat! Pontosabban kettőt ... mondhatjuk "az egyenlőség jegyében ..." Az egyik:
A diszlexiámból adódó nehézségek sokszor nehezítették meg az életemet, a szakmai munkát... Nem vagyok egyedül ezzel. Sőt! Kiváló tehetségek, médiában, közéletben alkotó művészek dolgoznak úgy, hogy diszlexiájukat titkolják, vagy legalábbis nem szívesen beszélnek róla, mert hátrányba kerülhetnek. Láthatatlan fogyatékosság, diszlexia. Az Atipikus tehetségek kutatása, feltérképezése, elismerése a célunk, no és az, hogy a magunk példáján keresztül segítséget nyújtsunk mindazoknak, akiknél ez szintén hátráltató tényező!

A 2018-ban bejelentett díjat, 2019-ben vehette át elsőként Keresztes Tamás Jászai Mari-díjas színművész, a Katona József Színház művésze.

Az Atipikus Tehetség - Vándordíj szakmai bizottsága minden évben kibővül a díjazottal is. Ebben az évben tehát Keresztes Tamás mellett, a díjat támogató Eisberg Hungary ügyvezetője Gazsi Zoltán és a Felnőtt Diszlexia központ vezetője Csaba Erika, valamint a díjat alapító és megálmodó diszlexiás, atipikus újságíró, műsorvezető Szabó Gabi Mici immár négyesben döntenek a 2020-as díjazott személyéről! Hogy ki kaphatja meg idén? Hamarosan eláruljuk!

Ha te is ismersz a közéletben dolgozó, alkotó diszlexiás vagy más láthatatlan fogyatékossággal küzdő hírességet írd meg nekünk akár javaslatként a gabiszaboproject@gmail.com címre!